Suruaika

Sunnuntai 27.11.2016 klo 17:33 - Mai

Unituulialla on suruaika. Toiminta ei jatku ainakaan tässä muodossa. Mikäli Sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen laittamalla sähköpostia osoitteeseen unituulia(at)yahoo.com (korvaa "at" @merkillä).

Unituulia has a time for grief. Business will not be continued in this form. If You have any questions, please contact me by email unituulia(at)yahoo.com (use "@" instead of "at")

Marika "Mai" Salonen

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: unituulia

Keväisiä tuulia

Maanantai 16.4.2012 klo 20:57 - mai

Vielä jokunen viikko ja on kesä. Suomen Kesä.

Puutarhurina kevät on minulle herkkiä heräämisen hetkiä ja uusien unien ja taianomaisten tuulien aikaa. Voiman aikaa. Mielenkiintoista kyllä, tässä kevättalven mittaan olen huomannut, miten sitä omaa kuviteltua voimaansa tulee helposti yliarvioineeksi. Sitä suunnittelee ja mielessään ehtii jos jonkinlaista... totuus on kuitenkin toinen. Omaan näppäryyteeni sotkeutuneena olen yrittänyt pitää lankoja ehjinä käsissäni kuin hämähäkki verkkoaan koossa. Ja pysyyhän se, mutta ryntäillen ees taas reikiä paikkaamassa kuluu matkaan monesti enemmän aikaa kuin itse paikkuuseen. Mitä tästä opin (toivottavasti muistan tämän vielä vuoden päästä); ei liian monta asiaa kerrallaan! Elämä on yhtä yllätyksellistä kuin ötökän lento hämyrin verkkoon, joten yritetäänpä muistaa, että kalenteria ei pidä puukata liian täyteen :)

kevatkiireita.jpg

Luonto sen tietää, kaikelle on aikansa. Kevään silmut kehittyvät puissa jo edellisen kesän aikana, kukkasipulit juurtuvat jo syksyllä. Keväällä ei kaikkea ehdi, vaikka Voima on parhainta. Oppia ikä kaikki.

Paitsi luonnon esiin loihtimia keväisiä alkuja puutarhassa (ruohosipuli, lipstikka ja piparjuuri jo hyvin kasvussa), syntyi käsissäni pieni keko unisiepparinalkuja. Kovasti ovat ihmiset kyselleet unisiepparikoruja. Vaikka unisieppari ei varsinaisesti koruksi olekaan tarkoitettu, mikä estää kaunistautumasta esineellä, josta tulee hyvä mieli?

Seuraa hyvin henkilökohtaisia ajatuksia unisiepparista.

Sana dream merkitsee englannin kielellä kahta asiaa suomeksi: se tarkoittaa unta, mutta myös unelmaa. Oma elämänohjeeni (yksi niistä) on 15-vuotiaasta asti ollut 'Pidä kii unelmistas'. Unelma-sanalla ei suomen kielessä liene negatiivista merkitystä? Haluan siis ajatella, että nykypäivänä, jolloin olemme ajautuneet hyvinkin kauas unimaailmasta (maailmasta, joka esimerkiksi intiaaneille ja muille alkuperäiskansoille oli ja on hyvin merkittävä), kaulassa roikkuvan unisiepparin avulla olisi mahdollista ikään kuin houkutella puoleensa hyviä unelmia. Sillä unelmiahan me tarvitsemme, jokainen.

Totta. Tämä menee ohi alkuperäisen unisiepparin tarkoituksen. Mutta tämä olikin vain oma ajatukseni. Jokainen löytäköön omansa :)

unisiepparin_alkuja.jpg  Ja tässä niitä Alkuja - vastaheränneen liskon vartioimana.

Hyviä kevätfiiliksiä kaikille!

 

2 kommenttia . Avainsanat: unituulia, unisieppari, intiaanikäsityö

Unituulia otsikoissa

Keskiviikko 30.6.2010 klo 22:39 - -mai-

Piiiiikkuisen on tässä pakko kehaista - tai no - köh - siis tietysti ihan vinkiksi vaan; kesäkuussa on sekä Auranmaan Viikkolehden kesäliitteessä ('Kesälehti') että uusimmassa Sielun Peili -lehdessä jutunjuurta Unituuliasta :)

http://www.karprint.fi/sielunpeili/

http://www.digipaper.fi/auranmaanviikkolehti/

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: unituulia, intiaanikäsityö

Unituulia Turun keskiaikamarkkinoilla

Maanantai 28.6.2010 klo 8:41 - -mai-

Tervetuloa kojullemme Aurajoen varteen  1.-4. kesäkuuta! Jamie on paikalla to-su ja allekirjoittanut la-su. Suomen kesä on kauneimmillaan ja keskiaikainen markkinafiilis vie mukanaan ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Lisää aiheesta:

 http://www.keskiaikaisetmarkkinat.fi/public/default.aspx?nodeid=11757&contentlan=1&culture=fi-FI

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: unituulia, tapahtumat, keskiaika, intiaanikäsityö